За какво се използва Дексофен®?

Болката е неприятно или дискомфортно усещане в тялото. Появата на болка често предполага наличието на проблем. Болката може да се появи внезапно или бавно, може да е остра или хронична.

Остра болка

Острата болка е внезапна и обикновено е пронизваща. Тя служи като предупреждение за болест или заплаха за тялото. Остра болка може да се появи в следните случаи:

  • злополуки
  • наранявания
  • зъбобол
  • изгаряния или порязвания

Острата болка може да е умерена и да трае само няколко минути, но също така може да е с по-силен интензитет и да трае няколко седмици. Острата болка обикновено трае, докато не се премахне нейната причина.

Острата болка, която не се лекува, може да доведе до развитието на хронична болка, която изисква различен вид лечение.

Дексофен® е обезболяващо лекарство с бързо действие, към което обикновено има добра поносимост и което се използва за краткосрочно симптоматично лечение на лека до умерена остра мускулно-скелетна болка, болезнена менструация и зъбобол.

Какво е възпаление?

Възпалението е отговорът на тялото към дразнители, които увреждат тъканите му.

Обичайните признаци на острото възпаление са:

  1. болка
  2. затопляне или парещо усещане в засегнатата област
  3. зачервяване на кожата около засегнатата област
  4. подуване
  5. загуба на функции

Зачервяването и затоплянето се причиняват от повишен приток на кръв в засегнатата област, докато подуването е резултат от изтичането на течности от кръвоносните съдове.

Когато се появи възпаление се отделят вещества от белите кръвни клетки, които понижават прага на стимулация на рецепторите за болка или дори самите те могат да причинят болка.

Горепосочените пет признака, особено болката, възпират движението на възпалената част от тялото, като по този начин предизвикват нарушаване или загуба на функции.

 
 
 
Травма на
долните крайници
Остра болка
в коляното
Остро лумбаго
 
 
ონლაინ შეძენა