Какво представлява Дексофен®?

Дексофен® е противовъзпалително лекарство без лекарско предписание.

Дексофен® е ефективно обезболяващо лекарство с бързо действие, което се използва за краткосрочно симптоматично лечение на остра лека до умерена болка, като например остра мускулно-скелетна болка, болезнена менструация и зъбобол.

Дексофен® се продава в аптеките под формата на филмирани таблетки и гранули (бързоразтворим във вода прах). Тези лекарства се разпространяват в опаковки от 10 броя филмирани таблетки и 20 броя сашета с гранули за перорален разтвор.

Дексофен® не съдържа лактоза предвид растящата непоносимост към лактоза при младите хора.

Дексофен® обикновено има добра поносимост, като при производството му са използвани модерни биотехнологии.

Коя форма да избера - Дексофен® таблетки или гранули?

Дексофен® 25 mg филмирани таблетки в опаковки от 10 броя.

Таблетките Дексофен® трябва да се приемат с достатъчно количество вода.

Препоръчва се таблетките да се приемат с храна, за да се намали рискът от проява на стомашно-чревни нежелани реакции. Въпреки това, ако болката е интензивна и се нуждаете от бързо облекчаване, приемете таблетките на гладно (поне 30 минути преди хранене), тъй като това ще ускори малко ефекта на лекарството.

Дексофен® 25 mg гранули за перорален разтвор в опаковки от 20 сашета.

Цялото съдържание на сашето се изсипва в чаша с вода и се разбърква добре, докато се разтвори напълно. Полученият разтвор се изпива веднага след разтваряне на гранулите.

Ако болката е остра, приемайте сашето на гладно, т.е. поне 15 минути преди хранене, тъй като това ще ускори малко ефекта на лекарството.

Как се използва Дексофен®?

Поради бързото му усвояване и продължителен ефект е достатъчно да се приема по 1 таблетка или едно саше, разтворено във вода (25 mg), на всеки 8 часа.

Общата дневна доза не трябва да превишава 3 таблетки или 3 сашета с гранули (3 x 25 mg, т.е. 75 mg дневно).

Ако сте в напреднала възраст или имате проблеми с бъбреците или черния дроб, лечението започва с не повече от 2 таблетки или 2 сашета Дексофен® дневно (2 x 25 mg, т.е. 50 mg дневно).

При пациенти в напреднала възраст тази първоначална дозировка по-късно може да се увеличи до препоръчителната за общата популация (3 x 25 mg, т.е. 75 mg дневно), само след установяване на добра обща поносимост.

Моля, прочетете листовката за пациента на Дексофен®!

Винаги приемайте Дексофен® точно както е описано в листовката или както Ви е препоръчано от Вашия лекар или фармацевт. В случай на колебание относно дозата се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт.

 
 
 
Травма на
долните крайници
Остра болка
в коляното
Остро лумбаго
 
 
ონლაინ შეძენა